Thursday 16 February 2012

Nyt fra Ghana!

Saa har vi endelig taget os sammen til at skrive noget nyt paa bloggen. Der er gaaet mange dage siden sidst, saa der er en masse, vi mangler at fortaelle om!

Paa den skole, hvor vi bor, er der to forskellige vaerelser til os volontoerer. I sidste uge skiftede vi fra det, vi indtil da havde boet paa, til det ved siden af, fordi vores gamle vist skulle sproejtes for myrere eller noget i den stil. Det nye vaerelse har kun en koejeseng, og der er ikke nogen af os, der gider have overkoejen, saa vi har lagt madresserne paa gulvet i stedet. Det er faktisk rigtig hyggeligt! Vi har ogsaa dekoreret vores vaegge med billeder af familie og venner hjemmefra, saa vi ikke kommer til at savne jer alt for meget ;-)

I fredags tog vi til et supermarked, der hedder Shoprite, som ligger ca. 20 min. vaek med trotro. Det var som at traede ind i SuperBrugsen i Danmark - der var koelediske fyldt med alt, hvad hjertet begaerer, der var en bager, en slagter og meget andet. Vi fik koebt ost og skinke med hjem, og her forleden fik vi toasts til aftensmad - lavet i en rigtig toastmaskine. Virkelig laekkert! Udover det koebte vi is, chokolade, syltetoej, noedder og andet godt, saa vi kunne forkaele os selv i vores hjemmeweekend.

Canadieren Charlene, som foer boede hos os og arbejdede paa boernehjemmet, var tilbage i Kasoa i weekenden. Sammen med hende og Perpetua (en virkelig soed pige, som underviser paa pigeskolen) tog vi paa restaurant XXX loerdag aften. Det var hyggeligt med en aften ude. Da vi kom hjem, satte vi The Hangover paa paa Charlenes laptop, men baade Julie og Sara fik taget sig en lur ind imellem, fordi vi til hverdag gaar i seng mellem 20 og 21 - her er ikke det helt store at lave om aftenen, og vi bliver alligevel vaekket kl. 5 hver morgen, naar pigerne har worship.

Tirsdag fejrede vi Valentine's Day med boernene. Charlene havde fortalt os, at de ogsaa havde fejret det sidste aar, og selvom hun ikke selv kunne vaere der, havde hun koebt papir og farver, saa de kunne skrive kort. Det tog vi med sammen med balloner og neglelak, og saa koebte vi fem store ananas, som vi fik skaaret ud og delt ud til boernene. Det var de vilde med! Vi kom hjem med tasken fuld af kort og tegninger, baade til Charlene og til os selv.

Der skete det sjoveste/vildeste onsdag paa boernehjemmet. De har faaet doneret en karrusel af den slags, hvor man sidder seks personer og kigger ind mod hinanden. Den blev taget i brug onsdag efter at have staaet fire dage i cement, saa boernene var ellevilde. De koerte paa et tidspunkt ret staerkt, og en lille fyr der hedder Solomon sad helt skaevt, saa en af drengene, der stod paa jorden, ville stoppe karrusellen. Da han gjorde det, floej Solomon af karrusellen og landte paa maven med hovedet ned i sandet lige foran Sara. Da han loeftede hovedet, gik der et par sekunder, foer han opfattede hvad der var sket, og saa raabte han bare "MADAAAAM, MADAAAM!". Sara fik loeftet ham op og saa, at han bloedte fra munden. Han loeb helt chokeret hen til en af laererne, som gav ham koldt vand i hovedet og soergede for, at han fik renset sin mund. Da vi kiggede, havde han slaaet en fortand i undermunden ud - heldigvis en maelketand! Han var lidt stille resten af dagen, men i dag var han paa toppen igen. Det var ret vildt for os, men dem paa boernehjemmet tog det hele ret roligt. Karrusellen er ellers virkelig sjov, og vi har sjaeldent grint saa meget, som naar boernene sidder i den og bliver rundtossede. De faar et helt tomt blik i oejnene, og naar de hopper af, ligner de nogen, der har drukket et par flasker vodka. Utrolig sjovt!

Saras foraeldre kommer herned om ti dage. Vi har faaet lov til at holde lidt over en uges ferie mens de er her, saa vi kan rejse rundt med dem. De skal selvfoelgelig ogsaa med paa boernehjemmet og se, hvad vi laver. Det bliver rigtig godt at faa selskab af dem i lidt tid! Og saa kan vi ogsaa faa de ting herned, vi mangler fra Danmark. Sara faar sin computer herned, saa vi kan se film eller spille spil om aftenen, og saa er det ogsaa meget nemmere at ordne netbank, billeder osv. paa sin egen computer. Plus at vi kan skrive rigtige ae'er, oe'er og aa'er til den tid ;-)

Vi haaber, I alle har det godt derhjemme!
Kys fra Ghana

P.S. En lille besked til Saras iranske foelgere:
سلام بر همگی‌. فقط می‌خواستم بگم که همچی‌ خیلی‌ میزون است. امیدوارم که در دانمارک هوا زیادی سرد نباشه، و همتون حالتون خوب است. دلم براتون تنگ شده. بوس سارا

No comments:

Post a Comment