Tuesday 7 February 2012

To uger som frivillige

Saa naaede vi op paa to uger i det afrikanske. Vi er begge enige om, at anden uge gik meget staerkere end foerste. Nok mest fordi vi er ved at falde til og er kommet ind i rutinerne paa boernehjemmet.

Vores dag paa boernehjemmet er kommet til at se saaledes ud: vi moeder omkring kl. 7.30, hvor boernene lige er blevet faerdige med at spise morgenmad. Sammen med et par stykker af dem vasker vi gryder, skaale, bestik og kopper op, og tandboersterne bliver ogsaa renset. Bagefter er der lidt fri leg, indtil laererne vaelger at dukke op - skolen skal vist officielt starte kl. 8, men som regel kommer vi ikke rigtig i gang foer kl. naermer sig 9. Indtil videre har Julie mest undervist 1., 2. og 3. klasse i engelsk og matematik. Sara har tidligere undervist 1. klasse, men er nu mest hos 4. klasse, hvor den ogsaa staar paa engelsk og matematik. Boernene har pause fra 10-10.30 (den bliver som regel strukket til 11) og igen kl. 12-13. Her er vi med til at servere frokost for dem, og vi har da ogsaa faaet lov til at smage lidt paa de afrikanske kvaliteter. Indtil videre har vi smagt boenner blandet med noget pulver og olie, og i gaar smagte vi ris med en ualmindelig staerk chilisovs og sardiner til. Sara holdt ud og spiste naesten det hele, men hun endte op med taarer i oejnene, snot i naesen og maatte loebe ind paa kontoret efter vand og kiks. Grandma (en af de to damer, der bor med boernene) var helt faerdig af grin over Saras reaktion.

Efter frokost hjaelper vi igen med opvask. Derefter underviser vi som regel igen, naar frikvarteret er ovre, eller hjaelper med at vaske toej. Naar kl. er 14, bevaeger vi os hjemad igen. Vi er begyndt paa en fast rutine, hvor vi koeber saebe til boernehjemmet, naar de er ved at loebe toer. Det er de rigtig glade for.

I dag tog vi lidt tidligere hjem fra boernehjemmet, saa vi kunne tage ind til Kasoa (den store by, vi bor i udkanten af). Her var vi paa det lokale marked, som udefra saa ret kaotisk ud, men som egentlig var ret sjovt at vaere paa. Der var masser af smaa boder med baade toej, sko, tasker, madvarer, hoens og mange andre ting. Vi koebte ti smaa tavler til kridt, som vi ved, de smaa boern mangler. Derudover koebte vi ogsaa en stor pose sukker, som Grandma havde fortalt, de var loebet toer for. Det haaber vi, de bliver glade for at faa i morgen. Vi fandt ogsaa en bank med haeveautomat og et rigtigt supermarked. Endelig fik vi koebt toiletboerste og saebe til toilettet - det var noedvendigt!

I weekenden var vi paa Kokrobite beach, som var rigtig laekkert. Vi havde faaet anbefalet Big Milly's Backyard, men da der ikke var flere vaerleser tilbage, tog vi hen paa naboen Dream Beach Resort. Vi noed stranden og solen, og ikke mindst rigtig god mad. Aftensmaden stod paa italiensk paa Kokrobite Gardens, som vist er ejet og koeres af italienere. Der var mange andre "obronis" (hvide), og vi hoerte vist ogsaa et par piger tale dansk. Det er foerste gang, vi for alvor har vaeret et sted, hvor der var andre hvide. Det er bestemt ikke sidste gang, vi tager til Kokrobite - vi skal ogsaa proeve at vaere med til deres fester og reggae-nights.

Det var vist alt for nu, vi haaber I alle har det godt hjemme i kolde Danmark.
Kys og kram fra de varme lande

Fun fact 1: vi har kun oplevet at sidde i to taxier, hvor speedometeret virker. I resten af dem ligger naalen bare nede ved 0 km/t konstant.
Fun fact 2: stort set ALLE butikker og smaa boder har noget religioest i deres navn, og bag paa alle tro-tros staar der religioese budskaber. Ved siden af "I Shall Not Die Motors" ligger der en Funural Service. Ret skoert.


No comments:

Post a Comment