Monday 27 February 2012

Ferie!

Weekenden er vel overstaaet, og den har staaet paa afslapning og ferie - baade for boernene og os selv. Som skrevet sidst, havde de mid-term-exams i torsdags, og der har derfor hverken vaeret skole fredag eller mandag. Fredag var boernene lige gaaet i gang med toejvask, da vi ankom om morgenen - 3-4 personer om hver balje og en stor bunke toej til hver person. Det fik de klaret meget hurtigt, og saa fik de velfortjent morgenmad. Resten af dagen stod mest bare paa hygge og leg, og vi brugte dagen paa bare at vaere sammen med boernene - hvilket inkluderede en masse gange, hvor vi maatte bryde ind og proeve at stoppe diverse slaaskampe! De kan vaere virkelig voldige mod hinanden, og der er ikke noget, der bare hedder, at man lader hinanden vaere. Udover det var det rigtig hyggeligt, og vi kom ind paa boernene paa en anderledes og dybere maade, end man goer, naar man underviser dem i skolen.

Fredag eftermiddag tog vi i oasen Shoprite igen for igen at koebe ind til laekkerier til hjemmeweekend. Det fik vi brugt flere timer og endnu flere penge paa. Turen derhen var lidt kaotisk; vores trotro stoppede efter ikke ret lang tid, og alle blev beordret til at gaa ud. Der stod dog adskillige andre trotros og ventede paa at blive fyldt op, og vi skal love for, at der var kamp om at faa os som passagerer! Der blev revet og raabt, indtil vi rev og raabte igen og satte os ind i den foerste og bedste. Paa hjemturen glemte de at stoppe ved Opekuma Junction, som er der, hvor vi bor. Vi proevede at faa "maten"s opmaerksomhed, da det er ham, der siger til chauffoeren, hvornaar han skal stoppe. Da det ikke lykkedes, begyndte alle omkring os at raabe i munden paa hinanden for at faa hans opmaerksomhed. Det var virkelig sjovt, og vi var glade for, at resten af passagererne var saa hjaelpsomme. Ellers stod weekenden mest paa afslapning, solbadning, toejvask og laesning. Loerdag morgen stod vi friske op kl. 6 og loeb en tur for foerste gang hernede. Det var nok omkring 3-4 km, og det foeltes rigtig rart endelig at faa lidt motion. Planen er at goere det igen i morgen tidlig.

Det sker indimellem, at stroemmen gaar hjemme paa skolen. Hidtil har vi ikke rigtig bevaeget os udenfor i moerket. Men soendag havde Sara alligevel planlagt at gaa ned til den store vej og tage billeder, naar det blev moerkt, og da stroemmen saa gik, og vi ikke kunne holde ud at vaere paa vaerelset (det er VIRKELIG varmt, naar blaeseren i loftet ikke virker), vovede vi os ud paa et kulsort eventyr. Der var virkelig intet lys overhovedet i hele omraadet, kun fra de biler, der koerte ude paa den store vej. Enkelte huse har deres egne generatorer, og der var lys faa steder bag murene, men ellers satte vi vores lid til lommelygten. Det er ret almindeligt for lokalbefolkningen, at der er kulsort, men for os var det en ret sjov oplevelse.

Mandag var meget i stil med fredag paa boernehjemmet, blot med mindre rengoering. Vi havde kameraet med og fik taget nogle billeder af boernene uden skoleuniformer paa, og vi saa til mens Irene flettede haar paa Grandma. Inden vi tog hjem, fik vi to mangoer fra deres trae paa boernehjemmet.

Nu er det vores tur til at holde lidt ferie. I aften lander Gita og Behrooz nemlig i Accra, og vi tager ind og moeder dem i morgen tidlig. Vi har faaet ferie indtil torsdag i naeste uge, saa de kommende dage skal nydes med fuld afslapning. Planen er at vaere i Accra det meste af tiden, men med et afhop til Cape Coast i nogle dage. Paa vej til og fra Cape Coast vil vi saa bruge nogle timer paa boernehjemmet, saa Gita og Behrooz kan se dem alle, og saa de faar en fornemmelse af, hvad vi laver hernede. Det bliver rigtig rart med nogle velkendte ansigter hernede, og vi glaeder os meget til den naeste uge.

Vi har faaet at vide, at der vil komme en kinesisk pige i den naermeste fremtid, som skal bo med os paa skolen. Der blev ikke lige sagt noget om, hvorvidt hun skal arbejde paa boernehjemmet eller ej, men det haaber vi. Vi glaeder os til at moede hende - nu bliver det vores tur til at vaere de erfarne, der skal vise den nye pige rundt og tage os af hende.

Ellers ikke saa meget nyt. Vi haaber paa at kunne uploade lidt billeder, naar vi er i Accra, hvor nettet skulle vaere hurtigere.

No comments:

Post a Comment